Obnova Thermalparku v Dunajskej Strede si vyžiada štyri milióny eur

31.05.2013 Dunajská Streda

Dunajská Streda 31. mája (TASR) - Thermalpark Dunajská Streda pokračuje v kompletnej rekonštrukcii svojho areálu. Za posledné tri roky investoval do nej 2,765 milióna eur. V tomto ruku pôjde na obnovu ďalší milión eur. Celkovo tak kompletná obnova vychádza na takmer štyri milióny eur.

"Zrekonštruované priestory otvoríme pre verejnosť začiatkom júna. Už pred oficiálnym otvorením letnej sezóny budú k dispozícii všetky bazény," uviedol riaditeľ Thermalparku Gabriel Somogyi. "Do budúcnosti plánujeme ďalšie investície, nepôjde už o obnovu, ale o vybudovanie ďalších atrakcií," vysvetlil.

Najnovšia investícia je určená na rekonštrukciu talianskeho bazéna, ku ktorému dostavia perličkový kúpeľ. V tomto roku prerobia aj dlažby a pribudnú ležadlá v mediteránnom štýle. Rovnaký charakter budú mať aj vynovené bufety, nový vzhľad dostane aj reštaurácia. Obnovia sa tenisové kurty, vedľa volejbalového ihriska vyrastie multifunkčné, zrekonštruuje sa minigolf, beach volejbal aj vonkajší šach. Jazero, ktoré je v areáli Thermalparku, vyčistia a pridajú piesočnatú pláž, kde sa budú dať požičať člny a plte. "Rovnako ako doteraz, aj v tejto etape sa rekonštrukcia realizuje len s minimálnymi odstávkami," podčiarkol riaditeľ.

Rekonštrukcia začali v roku 2006 výstavbou vnútorného wellness, detského bazéna a hypertermálneho bazéna rotunda. Vybudovali aj saunový svet, morský kúpeľ, magnetoterapiu Bemer a masážne oddelenie. "V tejto etape bolo potrebné investovať aj do obnovy vrtu a technického zázemia kúpaliska. V druhej fáze sa vybudovala strojovňa, ktorú sme prekryli terasou, aby nepôsobila rušivo," objasnil Somogyi s tým, že zároveň zrekonštruovali aj relaxačné bazény a detský bazén.

Thermalpark Dunajská Streda ponúka desať bazénov. Voda z vrtu priamo v areáli s teplotou 57 °C sa neochladzuje miešaním s pitnou vodou, ale bazény napĺňa stopercentnou termálnou, vysoko mineralizovanou vodou. Tú ochladzujú na potrebných 39 - 24 °C stroje.

Termálna voda pôsobí priaznivo na pohybový aparát. Relaxovať možno aj v perličkovom kúpeli, pod chrličmi, vodnými delami, v jaskyni s vodopádom alebo na masážnych ležadlách, pri masážach alebo v saune.
 

Vyberte región